A Ballantines whiskyről

A Ballantine’s a Pernod Ricard egyik legismertebb whiskymárkája, melynek kínálatába elsősorban skót whiskyket és whisky alapú szeszesitalokat találhatunk. A márka története 1827-ben kezdődött, amikor George Ballantines megalapította a cégét Edinburgh-ban. Halála után a vállalkozást a fia vitte tovább, aki felvirágoztatta a céget, és 1903-ban a Royal Warrant kitüntető címet is megkapta. A cég végül nem maradt a család tulajdonában, 1919-ben eladták, az új tulaj pedig megcélozta az amerikai piacokat. A következő években a márka meghódította Amerikát és Európát, és nemzetközi hírnévre tett szert.

A Ballantines márka alatt számos kitűnő ital találunk: skót kevert whiskyket, skót házasítatlan malátawhiskyket, és skót whiskyből készült ízesített alkoholos italokat. Az eredeti Ballantines whisky a Ballantine’s Finest, mely a Ballantines legrégebben forgalomba lévő itala, az 1910-es recept alapján készítik már több mint 100 éve. Egy kevert skót whiskyről van szó, mely 40 különböző maláta- és gabonawhiskyből készül. Illata édeskés és tőzeges, ízében a tőzeges aroma mellett a gabona édessége is érződik, de egyértelműen a maláta jelleg is érződik. Lecsengése inkább rövidebbnek mondható, a tölgyfa és a gabona aromája érezhető benne leginkább.

Milyen Ballantinse whiskyket találunk a hazai forgalomban? 

A Ballantine’s Finest mellett még számos más Ballantines whisky kóstolható meg hazánkban is. A Ballantines Finest 3 éves whisky, de a márka kínálatában idősebb whiskyket is találunk, Magyarországon ezek közül a 12 éves, 17 éves  és a 21 éves Ballanitesn whiskyk vannak forgalomban elsősorban. A háziasítatlan malátawhiskyk közül a Ballantines – Glentauchers a legnépszerűbb hazánkban, az ízesített whisky alapú italok közül pedig a Ballantines Brasil és a Passion a legkeresettebbek. Szinte mindegyik megtalálhatjuk az italkereso.hu kínálatában, és készletről meg is rendelhetjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük