A CBD olajat számos egészségügyi probléma, köztük a szorongás, az álmatlanság és az olyan állapotok által okozott krónikus fájdalom, mint az ízületi gyulladás kezelésében előnyösnek tekintik. Azonban azt is tudni kell, hogy jelenleg is számos kutatás folyik ezen tulajdonságainak az igazolására, valamint a klinikai vizsgálatok is még meglehetősen hiányosak. Néhány vizsgálat arra keresi a választ, hogy a CBD olaj felszívódását milyen mértékben befolyásolja az étrend, az étkezési szokások. Egyes megfigyelések szerint az anyagcsere arra utal, amikor az emésztőenzimek hatnak a CBD-re megváltoztatják a szerkezetét és csökkentik a koncentrációját, mielőtt az elérné a keringési rendszert. A CBD olaj szájon át történő szedése befolyásolhatja a hatóanyagok biológiai hozzáférhetőségét, mivel az emésztőrendszer felszívja azokat, mielőtt azok a véráramba jutnának. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a CBD olaj hatása teljesen ellehetetlenítődik az étrend hatására, hanem azt, hogy megfelelő módon kell azt alkalmazni, vagyis étkezés után. Egy 2013-ban közzétett vizsgálat megállapította, hogy a CBD olaj biológiai hasznosulás körülbelül négyszer nagyobb volt, amikor étkezés után használták, mint, amikor éhgyomorra. Továbbá a magas zsírtartalmú étkezés utáni fokozott epekiválasztás is növelheti az oldhatóságát és javíthatja az erősen lipofil gyógyszerek felszívódását. Összegezve tehát a CBD olajat a maximális felszívódás biztosítása érdekében étellel együtt kell bevenni, és az is elmondható, hogy a CBD hatékonyságát vizsgáló jövőbeli tanulmányoknak az étkezéssel kapcsolatos hatásokat is figyelembe kell venniük, hogy átfogó képet kapjon a fogyasztó az olaj hatásáról.