Igazi tudós volt a rulett asztal feltalálója!

Izgalmas érdekességekre bukkantam nemrég, amikor kíváncsi lettem arra, hogy mi lehet a rulett asztal története, és egyáltalán ki volt az, aki ezt feltalála. A rulett asztal első verzióját a 17. században Blaise Pascal francia matematikus és fizikus találta fel. Pascal a valószínűségelmélettel kapcsolatos munkásságáról volt ismert, és úgy vélik, hogy az első rulettkereket az örökmozgó eszközökkel végzett kísérletei eredményeként alkotta meg.
A rulett asztal mai formája

A rulett asztal modern formáját, jellegzetes elrendezésével és számaival, általában François Blanc francia vállalkozónak tulajdonítják, aki a 19. században kaszinót üzemeltetett Németországban. Blancnak tulajdonítják, hogy a kerékhez hozzáadta a „”0″” és a „”00″” zsebet, ami növelte a ház előnyét, és a kaszinó számára jövedelmezőbbé tette a játékot. Ez a rulett szabályok tekintetében is hozott némi változást.

Az első dokumentált kaszinó, ahol a rulett játék szerepelt a kínálatban, a párizsi Palais Royal volt 1796-ban, és a játék Európa-szerte, majd végül világszerte népszerűvé vált. Napjainkban a rulett az egyik legikonikusabb és legelismertebb kaszinójáték, amelyet játékosok milliói élveznek mind a hagyományos, mind az online kaszinókban.

Próbáld ki te is!

Ha sosem próbáltad még ezt a játékot, akkor csak ajánlani tudom! Én már próbáltam ezt a játékot a földi kaszinókban és az online kaszinókban is, és el kell mondanom, hogy nagyon jó élmény volt mindkét verzió. Az online játékban gyakrabban visszatérek hozzá, mert nagyon tetszik, hogy sok a lehetőség, van miből válogatni, és amellett, hogy vannak sima online játékok, vannak élő játékok is, amik már teljesen olyanok, mintha én is ott lennék személyesen.

Remélem, téged is legalább annyira lenyűgöztek az érdekességek a rulett asztal történetéből, mint ahogyan engem is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük