Kondenzációs kazáncsere

Kondenzációs kazáncsere előtt figyelembe kell vennünk néhány lehetőséget, amelyekre igazán érdemes, és fontos odafigyelni.

A kondenzációs kazán egy zárt égésterű kazánfajta, aminek az egyik fő tulajdonsága a kémény szerkezetében található, hiszen a korábbi turbós gázkazánok kéménye egy nagy cső volt, amin keresztül tudott távozni az égéstermék, füst, pára. A kondenzációs kémény ezzel szemben két csőből áll, az egyiken beáramlik a friss, oxigénnel teli levegő, a másikon pedig távozik az égéstermék, vízgőz. Az anyagi kiadás sem lesz nagyon sok, ha ilyen típusú kazánt választunk, hiszen teljes mértékben környezetbarát, és keveset fogyaszt. A kevés fogyasztás annak köszönhető, hogy a készülék a távozó levegőben megmaradt hőenergiát visszaforgatja a rendszerbe, aminek köszönhetően energiát spórol.

Fontos beüzemeltetés előtt azt fontolóra venni, hogy ez egy maradandó dolog, és hogy igazán okos befektetés. Mivel a készülékünk keveset fogyaszt, vagyis energiát spórol meg, így mindenképp kevesebbet fizetünk majd, ha arra kerül sor. Igazán egyszerűen, és könnyen nyomon tudjuk követni azt, hogy mennyit is spóroltunk egy hónapban, mivel a számlák tanúsítani fogják ezt számunkra. Aki rendszeresen követi, és figyel arra, hogy mennyit is fogyaszt egy adott hónapban, annak nem lesznek anyagi problémái a fűtést illetően. Igen gyorsan megtérül a befektetés, különösen akkor, ha alacsonyabb hőmérsékletű hő leadó rendszert működtetünk vele, mint a padlófűtés vagy esetleg a falfűtés. Ha radiátoros kivitelben szeretnénk használni a kazánt, akkor célszerű a szigetelést is ellenőrizni és szükség esetén modernizálni, mert ezzel sokat javíthatunk a készülék hatékonyságán, illetve a rendszer energia, illetve költségein is. Ha a szigetelés nem megfelelő, akkor a kazán képtelen annyira felmelegíteni a lakást, mint amennyire kéne, mivel a falak nem tartják meg a hőt. Ha a szigetelés rendben van, akkor kétség kívül kellemes, és egyenlő meleg lesz az egész lakásban.

Kondenzációs kazáncsere esetében tervkötelesek, illetve engedélykötelesek vagyunk. Ha ezeket elszalasztjuk akkor a munka nem lesz kivitelezhető, illetve a szakemberek sem adják majd beleegyezésüket a közös munkába. Egy diplomás szakember, csupán akkor végzi majd el számunkra az adott munkát, ha teljes mértékben legális úton akarjuk azt véghezvinni. Aki kazáncserét fontolgat, a csalás, és feketemunka lehetőségeit teljesen felejtse el, zárja ki, hiszen nem ér ennyit ez az egész. Egy kazáncsere ára igazán kevésnek tűnhet akkor, ha egy hatalmas büntetést a nyakunka varrnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük